beroep

Het beroep van pedicure wordt doorgaans zelfstandig uitgeoefend. Dit betekent dat u, naast de nodige vakkennis over de verzorging van de voeten, ook over ondernemingsvaardigheden moet beschikken. Hoewel het vak van pedicure een praktisch beroep is, is theoretische kennis onontbeerlijk.

Het merendeel van uw toekomstige klantenkring zal namelijk niet met gezonde voeten, maar met voetproblemen bij u komen. Als pedicure moet u hen kunnen helpen of doorverwijzen. Een verantwoordelijke taak, die een gedegen vakkennis vereist.

opleiding

Het branche diploma bestaat uit de volgende theorie en praktijk onderdelen:

  • Diagnose stellen, het maken van een analyse en behandelplan opstellen. Dit is voornamelijk een theoretische module, waarin anatomie, fysiologie, huid, pathologie, product- en schoenkennis en de klantenkaart worden behandeld. De praktijkvakken zijn: diagnose stellen, anamnese en blauwdrukken maken, vaststellen van een behandelplan met aandacht voor  hygiëne, arbo & milieu.
  • Behandeling voet, nagels, huid. Een module waarin u vooral de praktijk leert, zoals de behandeling van de nagel en de nagelomgeving, likdoorn en eelt verwijderen, wondverzorging, drukvrij leggen, adviseren met theoretische ondersteuning en hygiëne, arbo & milieu.
  • Ondernemersvaardigheden. Hiervoor legt u digitaal een portfolio aan, waarin u verschillende opdrachten uitwerkt die te maken hebben met het starten van een onderneming.
  • Een meekijk-stage van 4 dagdelen bij een gediplomeerd pedicure. Van deze meekijk-stage maak je een kort verslag met wat je hebt geleerd.

Tijdens de opleiding wordt er veel op modellen gewerkt.

Wij werken met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers.

Na het behalen van het branche diploma kunt u lid worden van PROVOET, een branche organisatie voor pedicures. Met dit diploma kunt u deelnemen aan de vervolgopleiding Medisch pedicure.

VRIJSTELLINGEN

De examencommissie kan een vrijstelling voor een examen geven als een onderdeel (bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden) van de opleiding al eerder is behaald. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn kosten verbonden. Als de vrijstelling wordt gegeven dan is het examen voor dat onderdeel niet verplicht. Als bij een vrijstelling de lessen voor dit onderdeel niet gevolgd gaan worden geven wij een korting op het totale lesgeld.

Hier vindt u de Onderwijs en Examen Regeling

Erkend door: 

Branche diploma - versneld in 5 maanden

Dit is een versneld traject, waarbij de cursist veel meer tijd aan zelfstudie moet besteden. Dit geldt vooral voor de theorie onderdelen. Dit betekent dat de studiebelasting een stuk hoger ligt. 

Lesdag 
Vrijdag
Tijden 
09:30 - 16:00
Start 
vrijdag, 6. oktober 2023
Duur 
5 maanden - versnelde opleiding
Toelatingseisen 
Geen
Studiebelasting 
20 uur per week (excl. les)

Het onderdeel ondernemersvaardigheden bestaat naast een klassikale les uit het digitaal invullen van een portfolio.

Kosten 
Lesgeld 
€ 1.825,00 (kan betaald worden in 5 termijnen van € 365,00)
Materiaal 
€ 550,00
Boeken 
€ 233,00

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 36,50) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en bedragen ca. € 870,00.

Inschrijven

Branche diploma
Lesdag 
Dinsdag
Tijden 
9:30 -16:00 uur
Start 
dinsdag, 3. oktober 2023
Duur 
10 maanden
Toelatingseisen 
Geen
Studiebelasting 
10 uur per week (excl. les)

Het onderdeel ondernemersvaardigheden bestaat naast een aantal klassikale lessen uit het digitaal invullen van een portfolio.

Kosten 
Lesgeld 
€ 2.725,00 (kan betaald worden in 10 termijnen van € 272,50)
Materiaal 
ca. € 550,00
Boeken 
ca. € 233,00

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 54,50) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en bedragen ca. € 870,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Gewicht 
-15
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 of vak/branche diploma (ProVoet erkend). Na het behalen van het branche diploma Medisch pedicure (erkend door ProVoet) heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. 
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het wettelijke erkende MBO-3 diploma.  
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 diploma Pedicure of een door ProVoet erkend branche diploma Pedicure. Na het behalen van het diploma Medisch pedicure heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. Als medisch pedicure kunt u zich inschrijven in...
Voor iedereen die zijn cliënten een extra behandeling wil aanbieden organiseren wij een praktische workshop harsen van de onderbenen.
Tijdens deze workshop leer je een voetmassage en onderbeenmassage te geven in combinatie met het gebruik van aromatische oliën en uitleg van scrubs en pakking.
Met de lente in aantocht wil men vaak niet alleen mooie verzorgde voeten maar ook gladde, onbehaarde en dus verzorgde benen. Tijdens deze workshop leer je onderbenen harsen en te verzorgen!
Handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt, verzorgde handen en nagels zorgen voor een goede eerste indruk. Tijdens deze workshop leer je op professionele wijze nagels verzorgen & lakken!