Deze massage bestaat uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder gelegen weefsels. De massage is zacht, maar met een groot effect. De techniek biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Het teveel aan vocht en afvalstoffen wordt sneller afgevoerd. Ophoping van afvalstoffen kan een ziekmakende invloed hebben op het lichaam. Door de lymfocyten in de lymfknopen heeft lymfedrainage ook een afweerfunctie. In de lymfknopen worden afvalstoffen opgevangen en onschadelijk gemaakt.

De massage kan een positieve invloed hebben bij stress, ongezonde voeding, huidproblemen, anti-age behandelingen etc. Het kan ook worden ingezet bij voor- en nabehandeling bij operaties, kneuzingen en littekens.

De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. U kunt de opleiding afsluiten met de examens die door het Kwaliteitscentrum worden georganiseerd. Voor meer informatie over de examens zie de site van het Kwaliteitscentrum.

Lesdag 
Maandag
Tijden 
9:30 – 12:30 en/of 13:00 - 16:00 uur
Start 
maandag, 3. april 2023
Duur 
10 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Cursuscode 
LYM
Kosten 
Lesgeld 
€ 675,00
Boeken 
€ 30,00

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn ca. € 295,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Gewicht 
-5
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist. Het MBO-4 diploma is wettelijk erkend en valt onder de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel-pincementsmassage) is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.