De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door de Duitse heilgymnast en fysiotherapeut Elisabeth Dicke maar wordt eigenlijk al gedaan sinds mensenheugenis, al bij de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen tot de Chinezen toe en is later in de schoonheidsverzorging geïntroduceerd vanwege de indrukwekkende resultaten. Bindweefselmassage is een reflexzonetherapie waarbij de huid wordt gerold en opgepakt om de bindweefsellaag tussen huid en spieren aan te pakken en zo de doorbloeding te verbeteren en eventuele pijnklachten te verminderen.  Het verbetert de doorbloeding en lymfedrainage waardoor de huid voller en ‘gelift’oogt. Daarnaast bevordert de massage het welbevinden van de cliënt. De vraag naar Bindweefselmassage is de laatst tijd flink in vraag toegenomen omdat men ervaart  dat de kwaliteit van de huid verbeterd. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige en couperose huid en wordt toegepast bij o.a.: acne, littekens, huidveroudering, verslapte huid en rimpelvorming.

U kunt de opleiding afsluiten met de examens die door het Kwaliteitscentrum worden georganiseerd. Het betreft een theorie examen van 25 meerkeuze vragen en een praktijkexamen van 45 minuten. Voor meer informatie over de examens zie de site van het Kwaliteitscentrum.

Huidverbeterende massage is een onderdeel van de opleiding Allround schoonheidsspecialist.

De lessen worden gegeven tijdens een periode van 5 maanden, waarbij de lessen een dagdeel duren

Lesdag 
Maandag
Tijden 
9:30 - 12:30 en/of 13:00 - 16:00 uur
Start 
maandag, 4. december 2023
Duur 
12 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Cursuscode 
BWM
Kosten 
Lesgeld 
€ 860,00
Boeken 
€ 40,00

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn ca. € 295,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Gewicht 
-5
Zeker als u een eigen praktijk heeft of wilt starten, moet u uw vakkennis uitbreiden om u te kunnen onderscheiden. De behandelingen waar in de praktijk veel naar gevraagd wordt, komen aan bod in de opleiding tot allround schoonheidsspecialist. Een groot aantal onderdelen kunnen ook als afzonderlijke module worden gevolgd. Deze opleiding kan...
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist. Het MBO-4 diploma is wettelijk erkend en valt onder de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Lymfedrainage. De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.