Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het branche diploma  Allround schoonheidsspecialist. Het branche diploma wordt erkend door de branche organisatie ANBOS.

Het branche diploma Allround schoonheidsspecialist bestaat uit de volgende vakspecifieke theorie en praktijk onderdelen: 

Vrijstellingen

De examencommissie kan een vrijstelling voor een examen geven als een onderdeel (bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden) van de opleiding al eerder is behaald. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn kosten verbonden. Als de vrijstelling wordt gegeven dan is het examen voor dat onderdeel niet verplicht. Als bij een vrijstelling de lessen voor dit onderdeel niet gevolgd gaan worden geven wij een korting op het totale lesgeld.

Hier vindt u de Onderwijs en Examen Regeling

Branche diploma
Lesdag 
Maandag, m.u.v. acne en ondernemersvaardigheden
Tijden 
9:30 - 16:00 uur
Start 
maandag, 6. september 2021
Duur 
9 maanden, inschrijven nog mogelijk
Toelatingseisen 
diploma Schoonheidsspecialist
Studiebelasting 
8 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 3.348,00 (kan betaald worden in 9 termijnen van € 372,00)
Materiaal 
€ 295,00
Boeken 
€ 200,00

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 66,95) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en bedragen ca. € 1.670,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Afhankelijk van uw situatie kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.
In sommige situaties kan de overheid bijdragen in de studiekosten.
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het branche diploma (ANBOS erkend) 
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het wettelijk erkende MBO-3 diploma.
Lypossage is een speciale massage techniek om zowel letterlijk en figuurlijk beter in je vel te komen zitten. De massage is ontwikkeld in Amerika waar veel vrouwen problemen hebben met hun figuur. Ruim 10 jaar geleden is deze massage techniek overgewaaid naar Nederland, waar we nu meer dan 200 Lypossage therapeuten hebben die deze massage in hun...
Met mooie make-up helpen we de natuur een handje. Goed gekozen en goed aangebracht geeft de make-up stijl en zelfvertrouwen. In deze module krijgt u uitleg over de technische basis voor de specifieke make-ups uit module 2.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Acne specialisatie. Deze specialisatie voorziet in een grote behoefte. Met jeugdpuistjes moest je vroeger “leren leven”, maar tegenwoordig kan de schoonheidsspecialist goede resultaten boeken.
De meeste schoonheidsspecialisten starten na hun opleiding een eigen praktijk.
Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel-pincementsmassage) is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Camouflage. Deze specialisatie voorziet in een steeds grotere behoefte. 
Shiatsu vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Bij Shiatsu gaat men uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van ieder mens.
Tijdens de workshop Hot Stone massage, voor schoonheidsspecialistes en sportmasseurs, kunt u zelf ervaren hoe het is om deze ontspannende en ontgiftende massage te geven aan een client.
Met een hoofdhuid- en oormassage biedt u uw klanten een ontspannende massage, die gebaseerd is op reflexpunten en meridianen.
Met aromatherapie kunt u uw klant iets extra’s bieden door gebruik te maken van de werking van verschillende geuren.
In de basisopleiding is al aan de orde gekomen op welke manieren u ontsierende en ongewenste overbeharing kunt verwijderen. De cursus Elektrisch ontharen is een extra specialisatie, waarin u nog uitgebreider leert de elektrische ontharing op een verantwoorde wijze toe te passen.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Lymfedrainage. De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.