De vraag naar deze gespecialiseerde hulp is dan ook sterk groeiend. Niet alleen bij jonge vrouwen, maar ook bij jonge mannen. Het is mogelijk om tijdens de eerste praktijklessen op elkaar te werken, maar het oefenen op modellen is sterk aan te bevelen. Op de eerste lesdag (een theorieles) zal de docent aangeven wanneer u een model moet meenemen. Voor het examen is een model met een actieve acne huid noodzakelijk.

De acne specialisatie is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de verschillende vormen van acne, de oorzaken en de behandeling. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Theorie van de talgklieren
  • Algemene en speciële pathologie, diverse acne soorten
  • Productkennis en (medische) behandeling
  • Praktijkonderdelen: 
  • Huidanalyse en behandelplan opstellen voor de acne huid
  • Diverse massagetechnieken gericht op de acne huid
  • Dieptereiniging: peeling, lysing
  • Elektrische desincrustatie
  • Inprikken van pustels
  • Paraffine en lijnzaadpakking

De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. U kunt de opleiding afsluiten met de examens die door het Kwaliteitscentrum worden georganiseerd. Het betreft een theorie examen van 25 meerkeuze vragen en een praktijkexamen van 75 minuten. Voor meer informatie over de examens zie de site van het Kwaliteitscentrum.

Lesdag 
Maandag
Tijden 
19:00 - 22:00 uur
Start 
maandag, 2. oktober 2023
Duur 
10 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 710,00
Boeken 
€ 35,00

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn ca. € 295,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Gewicht 
-5
Zeker als u een eigen praktijk heeft of wilt starten, moet u uw vakkennis uitbreiden om u te kunnen onderscheiden. De behandelingen waar in de praktijk veel naar gevraagd wordt, komen aan bod in de opleiding tot allround schoonheidsspecialist. Een groot aantal onderdelen kunnen ook als afzonderlijke module worden gevolgd. Deze opleiding kan...
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist. Het MBO-4 diploma is wettelijk erkend en valt onder de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel-pincementsmassage) is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Lymfedrainage. De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.