Opleiding

De belangrijkste doelstelling is de ontspanning en het welbevinden van de cliënt. Dat kunt u bereiken door een deskundige massage gecombineerd met warmte en geurige oliën. Een goede massage werkt dan ook tegen stress, geeft verlichting bij (spier)pijn, ontspant lichaam en geest en zorgt voor een fitter gevoel. Regelmatig een massage zorgt ervoor dat lichaam en geest weer tegen een stootje kunnen.

Om een goede massage te kunnen geven, leren wij u een aantal basistechnieken zoals effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), tapotements, schuddingen, fricties en strekbewegingen. Deze basis is vergelijkbaar met de massage van de sportmassage opleiding. Naast uiteraard veel praktijklessen bevat de opleiding ook de nodige theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage.

De opleiding wellness massage kan ook worden ingezet als keuzedeel (K0617) voor de MBO-3 opleiding schoonheidsspecialist. 

Diploma

Het diploma bestaat uit 3 theorie examens, 1 praktijk examen en het reanimatie diploma. U moet eerst de theorie examens met goed gevolg afgelegd hebben. Dan pas kunt u aan het praktijkexamen deelnemen. Wanneer u in het bezit bent van het reanimatiediploma en ook voor het praktijkexamen geslaagd bent, ontvangt u het diploma Wellness massage. Het eerste theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen over de anatomie en duurt 30 minuten. Het tweede theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen fysiologie en duurt 30 minuten en laatste examen bestaat uit 20 meerkeuze vragen massage en duurt 15 minuten. Het praktijkexamen duurt 45 minuten en omvat de onderdelen: anamnese, inspectie en massage.

De examens worden centraal afgenomen in Sliedrecht en staan onder toezicht van de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO).  Voor meer informatie zie de website van de ESPO.

Voor deelname aan de opleiding Wellness massage is geen vooropleiding vereist.

Beroep

Heeft u de opleiding succesvol afgerond, dan kunt u aan de slag bij een beautyfarm, fitnesscentrum, sauna, cruiseschip etc. Uiteraard kunt u zich ook zelfstandig vestigen. De opleiding Wellness massage is een waardevolle aanvulling voor de schoonheidsspecialist en de sportmasseur, die zich meer wil specialiseren. En voor iedereen die interesse heeft in de wellness.

ESPO diploma
Lesdag 
Donderdag
Tijden 
09:30 - 16:00 uur
Start 
donderdag, 12. oktober 2023
Duur 
8 maanden
Toelatingseisen 
Geen
Studiebelasting 
8 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 2.136,00 (kan betaald worden in 8 termijnen van € 267,00)
Materiaal 
€ 120,00
Boeken 
€ 185,00

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 42,75) op het lesgeld.

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht door de ESPO en zijn nog niet bekend.

Bedrijfstextiel dient u, na overleg met de praktijkdocent op de eerste lesdag, zelf aan te schaffen.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Gewicht 
-15
Sportmassage is een uitstekende (beroeps)opleiding als u een effectieve massage wilt leren, gericht op het onderhouden en het verbeteren van de conditie. Deze massage is duidelijk anders dan de cosmetische massage zoals in de opleiding voor schoonheidsspecialist geleerd wordt en de therapeutische massage door fysiotherapeuten. 
In deze opleiding worden de opleidingen sportmassage en wellness massage gecombineerd. Hierdoor ben je nog breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. 
Tijdens de workshop Hot Stone massage, voor schoonheidsspecialistes en sportmasseurs, kunt u zelf ervaren hoe het is om deze ontspannende en ontgiftende massage te geven aan een client.
Met een hoofdhuid- en oormassage biedt u uw klanten een ontspannende massage, die gebaseerd is op reflexpunten en meridianen.
Met aromatherapie kunt u uw klant iets extra’s bieden door gebruik te maken van de werking van verschillende geuren.