De opleiding Visagie is lange tijd beschouwd als een onderdeel van de opleiding voor schoonheidsspecialist. In de opleiding Schoonheidsverzorging is de make-up echter slechts een heel klein onderdeel. Wilt u echter professioneel als visagist(e) aan de slag, dan heeft u een extra (vak)opleiding nodig. 

Professionele visagie gaat verder dan zomaar een make-up aanbrengen. Het is echt een vak apart, waarvoor een gerichte opleiding noodzakelijk is. Het Gelders Opleidingsinstituut is erkend door het onafhankelijke Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging. Tijdens de opleiding heeft u de mogelijkheid foto’s te maken voor uw portfolio. Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het diploma Visagist. Het diploma Visagist bestaat uit een theorie examen (30 meerkeuze vragen), een praktijk examen (2 praktijk opdrachten) en een portfolio beoordeling. Het diploma wordt uitgegeven door het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging en zij nemen ook de officiële examens af. Voor meer informatie over de examens kunt u terecht op www.kwc-uv.nl.

De opleiding wordt in 2 modules van in totaal 30 lessen gegeven. Hierbij worden in de eerste 10 lessen de basis techniek aangeleerd en in de daarop volgende 20 lessen leert u meerdere specifieke make-ups aanbrengen. Meer informatie over de 2 modules:

Avondopleiding
Lesdag 
woensdag
Tijden 
19:00 - 22:00 uur
Start 
woensdag, 4. oktober 2023
Duur 
8 maanden
Toelatingseisen 
geen
Studiebelasting 
3 uur per week (excl. les)

U behaalt het diploma Visagist door een theorie- en praktijk examen succesvol af te leggen en uw portfolio in te leveren dat met een positief resultaat door de examencommissie van het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging is beoordeeld.

Kosten 
Lesgeld 
€ 1.488,00 (kan betaald worden in 8 termijnen van € 186,00)
Materiaal 
€ 580,00 (inclusief professionele visagie koffer)
Boeken 
€ 25,00

Bij betaling ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 29,75) op het lesgeld.

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn ca. € 490,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Gewicht 
-15
Met mooie make-up helpen we de natuur een handje. Goed gekozen en goed aangebracht geeft de make-up stijl en zelfvertrouwen. In deze module krijgt u uitleg over de technische basis voor de specifieke make-ups uit module 2.
Met de kennis uit de module Basis Visagie leert u hoe u een specifieke make-up moet aanbrengen, zoals: