Alle onderdelen zijn ook los te volgen. Na afloop van de module specialistische technieken kunt u deelnemen aan de examens. Deze bestaat uit 1 theorie examen en 1 proeve van bekwaamheid. Voor meer informatie over de examens zie de site van het TCI.

 

Lesdag 
Dinsdag
Tijden 
19:00 - 22:00 uur
Start 
dinsdag, 14. september 2021
Duur 
12 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Pedicure
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Cursuscode 
SPT
Kosten 
Lesgeld 
€795,00
Materiaal 
€ 545,00
Boeken 
€ 130,00

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn nog niet bekend.

Inschrijven

Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 of vak/branche diploma. Na het behalen van het branche diploma Medisch pedicure (erkend door ProVoet) heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. 
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 diploma. Na het behalen van het diploma Medisch pedicure heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. Als medisch pedicure kunt u zich inschrijven in het kwaliteitsregister (KRP) van ProCert. Indien gewenst...
De meeste pedicures starten na hun opleiding een eigen praktijk.
In de module risicovoet besteden we aandacht aan de voetverzorging bij cliënten met een verhoogd risico, zoals: diabetici, reumapatiënten, de oudere voet, de spastische voet, de oncologische voet  en de verwaarloosde voet.
De afgelopen jaren is het aantal patiënten in Nederland met kanker toegenomen, mede doordat de levensverwachting van mensen met kanker stijgt. Hierdoor zal een pedicure/medisch pedicure ook in haar praktijk meer te maken krijgen met mensen met kanker.