• Antidruktechnieken en ortheses: deze technieken hebben als doel pijnlijke plekken drukvrij te maken, waardoor uw cliënt weer prettig en zonder pijn kan lopen.
  • Beugeltechnieken: via verschillende technieken de vorm en de stand van de nagel corrigeren, zodat de nagel naar de juiste stand kan groeien.
  • Nagelreparatie, -Correctie en -Hoektechniek: door middel van protheses zorgen dat uw cliënt weer met een gerust hart haar nagels kan tonen.
  • Examentraining

Deze praktische opleiding bestaat vooral uit praktijklessen. Voor deze praktijklessen zult u moeten zorgen voor modellen waarop u de betreffende techniek kunt toepassen.

Wij werken met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers.

Na afloop van de module specialistische technieken kunt u deelnemen aan de examens. Deze bestaat uit 1 theorie examen en 1 proeve van bekwaamheid. Voor meer informatie over de examens zie de site van het TCI.

 

Lesdag 
Vrijdag
Tijden 
09:30 - 12:30 uur
Start 
vrijdag, 6. oktober 2023
Duur 
12 dagdelen
Toelatingseisen 
Diploma Pedicure (ProVoet erkend)
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Cursuscode 
SPT
Kosten 
Lesgeld 
€ 835,00
Materiaal 
€ 545,00
Boeken 
€ 136,30

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en bedragen ca. € 335,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Gewicht 
-5
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 of vak/branche diploma (ProVoet erkend). Na het behalen van het branche diploma Medisch pedicure (erkend door ProVoet) heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. 
In de module risicovoet besteden we aandacht aan de voetverzorging bij cliënten met een verhoogd risico, zoals: diabetici, reumapatiënten, de oudere voet, de spastische voet, de oncologische voet  en de verwaarloosde voet.
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 diploma Pedicure of een door ProVoet erkend branche diploma Pedicure. Na het behalen van het diploma Medisch pedicure heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. Als medisch pedicure kunt u zich inschrijven in...
De meeste pedicures starten na hun opleiding een eigen praktijk.