Verstoring van de functies van onze inwendige organen kan leiden tot huidproblemen. De kracht van Shiatsu is dat het behalve een genezende werking ook een preventieve werking heeft. 

Een huidprobleem kan dan ook vroegtijdig onderkend en behandeld worden. Shiatsu kosmetiek is een ideale massagemethode om zowel de innerlijke als uiterlijke schoonheid in balans te brengen.

Deze opleiding voor schoonheidsspecialisten is door Ronald Riksen ontwikkeld. Hij verzorgt de Shiatsu opleiding al meer dan 10 jaar op ons opleidingsinstituut.

In deze module besteden we aandacht aan de basistheorie, theorie van de praktijk en de praktijk van het gelaat.

De opleiding kan worden afgesloten met de examens Oosterse massage volgens de Shiatsu methode die door het Kwaliteitscentrum worden georganiseerd. Het betreft een theorie examen van 25 meerkeuze vragen en praktijkexamen van 45 minuten. Voor meer informatie over de examens zie de site van het Kwaliteitscentrum.

Lesdag 
Maandag
Tijden 
9:30 – 16:00 uur
Start 
maandag, 29. januari 2024
Duur 
12 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 860,00
Boeken 
€ 35,00

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn ca. € 295,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van € 1.000,=
Gewicht 
-5
Zeker als u een eigen praktijk heeft of wilt starten, moet u uw vakkennis uitbreiden om u te kunnen onderscheiden. De behandelingen waar in de praktijk veel naar gevraagd wordt, komen aan bod in de opleiding tot allround schoonheidsspecialist. Een groot aantal onderdelen kunnen ook als afzonderlijke module worden gevolgd. Deze opleiding kan...
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist. Het MBO-4 diploma is wettelijk erkend en valt onder de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel-pincementsmassage) is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Lymfedrainage. De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.