Na het behalen van het onderdeel risicovoet heeft u 3 jaar de tijd om de volledige opleiding Medisch pedicure af te ronden.

Het aantal patiënten met diabetes en/of reuma in Nederland is nog steeds stijgende. Veel patiënten lopen daarbij het gevaar om voetproblemen te ontwikkelen. In deze module leert u niet alleen alles over de diverse complicaties die kunnen optreden. U leert ook hoe u uw klanten kunt adviseren om voetproblemen te voorkomen. Door risicofactoren te verkleinen of uit te sluiten en voetproblemen vroegtijdig te signaleren kunt u uw cliënten veel ellende besparen.

De opleiding risicovoet wordt afgesloten met de volgende examens:

  • theorie examen diabetische voet
  • theorie examen reumatische voet
  • theorie examen overige risicovoeten (de oudere voet, de spastische voet, de oncologische voet  en de verwaarloosde voet)
  • proeve van bekwaanheid risicovoet

Voor meer informatie over de examens zie de site van het TCI.

Door deze indeling kunt u er voor kiezen om alleen het onderdeel ""diabetische voet"" of het onderdeel ""reuma en overige risicovoet"" te volgen.

Tijdens de lessen van deze module worden ook de richtlijnen behandeld.

Voor registratie in het KRP is het noodzakelijk om de opleiding Risicovoet succesvol af te ronden en in het bezit te zijn van het certificaat Code van de Voetverzorging.

Lesdag 
Dinsdag
Tijden 
19:00 - 22:00 uur
Start 
dinsdag, 14. september 2021
Duur 
15 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Pedicure
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)

Accreditatiepunten: 25

Kosten 
Lesgeld 
€ 975,00 (in 3 termijnen van € 325,00)
Materiaal 
€ 50,00
Boeken 
€ 135,00

Het lesgeld voor 1 onderdeel bedraagt € 660,00.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn nog niet bekend.

Inschrijven

Lesdag 
Vrijdag
Tijden 
10:00 - 13:00 uur
Start 
vrijdag, 24. september 2021
Duur 
15 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Pedicure
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)

Accreditatiepunten: 25

Kosten 
Lesgeld 
€ 930,00 (in 3 termijnen van € 310,00)
Materiaal 
€ 50,00
Boeken 
€ 135,00

Het lesgeld voor 1 onderdeel bedraagt € 625,00.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn nog niet bekend.

Inschrijven

Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 of vak/branche diploma. Na het behalen van het branche diploma Medisch pedicure (erkend door ProVoet) heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. 
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 diploma. Na het behalen van het diploma Medisch pedicure heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. Als medisch pedicure kunt u zich inschrijven in het kwaliteitsregister (KRP) van ProCert. Indien gewenst...
De meeste pedicures starten na hun opleiding een eigen praktijk.
De afgelopen jaren is het aantal patiënten in Nederland met kanker toegenomen, mede doordat de levensverwachting van mensen met kanker stijgt. Hierdoor zal een pedicure/medisch pedicure ook in haar praktijk meer te maken krijgen met mensen met kanker.