De opleiding Medisch pedicure bevat de volgende onderdelen:

Tijdens de opleiding legt u een portfolio aan. Hierin houdt u uw vorderingen bij van een aantal opdrachten die u tijdens de opleiding uitvoert.
U behaalt het MBO-4 diploma Medisch Pedicure als u alle examens heeft behaald en uw stage (= beroepspraktijkvorming) succesvol heeft afgerond. Tijdens uw stage wordt u uiteraard begeleid door het Gelders Opleidingsinstituut. De stage kan zowel tijdens als na het volgen van de verschillende opleidingsmodules plaatsvinden.

Vrijstellingen

De examencommissie kan een vrijstelling voor een examen geven als een onderdeel (bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden) van de opleiding al eerder is behaald. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn kosten verbonden. Als de vrijstelling wordt gegeven dan is het examen voor dat onderdeel niet verplicht. Als bij een vrijstelling de lessen voor dit onderdeel niet gevolgd gaan worden geven wij een korting op het totale lesgeld.

* Keuzedelen

Naast de verplichte onderdelen moet je de opleiding aanvullen met keuzedelen. Het aantal keuzedelen hangt af van de "zwaarte" van de gekozen keuzedelen. In totaal moeten er minimaal 3 studiepunten worden behaald. De cursist kan zelf een keuze maken uit de door het Gelders Opleidingsinstituut aangeboden keuzedelen. Keuzedelen worden getoetst via examens en/of de BPV, en het resultaat telt mee voor het behalen van het diploma.

Voor het MBO-4 diploma MedischPedicure bieden we de volgende keuzedelen aan:

  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken - 1 studiepunt; extra kosten: examenkosten
  • Ondernemerschap mbo - 2 studiepunten; extra kosten: examenkosten
  • Coaching bij voeding en beweging in de wellness - 1 studiepunt; extra kosten: examenkosten
  • Sportmassage - 1 studiepunt; extra kosten: zie opleiding Sportmassage

Al deze onderdelen bieden wij via een modulair systeem aan. U kunt zelf kiezen wanneer u welke module doet om in bezit te komen van het MBO-4 diploma Medisch pedicure.

Hier vindt u de Onderwijs en Examen Regeling 

MBO-4
Lesdag 
Dinsdagavond met uitzondering van Ondernemersvaardigheden
Tijden 
19.00 - 22.00 uur
Start 
dinsdag, 14. september 2021
Duur 
2 jaar
Toelatingseisen 
Diploma Pedicure + minimaal een MBO-3 diploma
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 2.694,00 (kan betaald worden in 8 termijnen: € 336,75)
Materiaal 
€ 595,00
Boeken 
€ 365,00

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 53,90) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en bedragen ca. € 1.700,00 (exclusief examens voor de keuzedelen).

Inschrijven

Financiële aspecten 
Afhankelijk van uw situatie kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.
In sommige situaties kan de overheid bijdragen in de studiekosten.
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 of vak/branche diploma. Na het behalen van het branche diploma Medisch pedicure (erkend door ProVoet) heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. 
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het branchediploma (ProVoet erkend).
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het wettelijke erkende MBO-3 diploma.  
De meeste pedicures starten na hun opleiding een eigen praktijk.
Deze module uit de opleiding tot Medisch Pedicure bestaat uit de volgende onderdelen:
In de module risicovoet besteden we aandacht aan de voetverzorging bij cliënten met een verhoogd risico, zoals: diabetici, reumapatiënten, de oudere voet, de spastische voet, de oncologische voet  en de verwaarloosde voet.
De afgelopen jaren is het aantal patiënten in Nederland met kanker toegenomen, mede doordat de levensverwachting van mensen met kanker stijgt. Hierdoor zal een pedicure/medisch pedicure ook in haar praktijk meer te maken krijgen met mensen met kanker.
Ingegroeide nagels zijn een regelmatig terugkerend probleem.
Met de lente in aantocht wil men vaak niet alleen mooie verzorgde voeten maar ook gladde, onbehaarde en dus verzorgde benen. Tijdens deze workshop leer je onderbenen harsen en te verzorgen!
Gescheurde, verkleurde of ingroeiende nagels komen veelvuldig voor in de praktijk van de voetverzorger / pedicure. Tijdens deze opleiding leert u met behulp van een aantal methoden hoe u diverse problemen van de nagels kunt verhelpen.
Handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt, verzorgde handen en nagels zorgen voor een goede eerste indruk. Tijdens deze workshop leer je op professionele wijze nagels verzorgen & lakken!
Veel van uw cliënten komen bij u vanwege pijnlijke likdoorns, hamertenen e.d. Tijdens deze opleiding leert u omgaan met verschillende technieken en materialen.