In uw praktijk heeft u vast regelmatig te maken met huidafwijkingen zoals spataderen, wijnvlekken en andere littekens. Meestal zijn deze huidafwijkingen ook nog eens hinderlijk en blijvend. Cosmetische chirurgie kan helpen bij het verminderen van deze nadelige gevolgen, maar meestal blijft er altijd een deel zichtbaar. De schoonheidsspecialist kan de client helpen bij het camoufleren van dit soort huidafwijkingen. Hiervoor zijn speciale camouflage producten op de markt. Tijdens deze opleiding leer je als schoonheidsspecialist om deze producten op de juiste manier toe te passen. Waarbij tevens wordt geleerd hoe de juiste kleur te maken die overeenkomt met de huidskleur van de klant. Tevens is er aandacht voor de fixatie van deze producten, zodat ze niet afgeeft en ook waterproof is.

De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. U kunt de opleiding afsluiten met de examens die door het Kwaliteitscentrum worden georganiseerd. Het betreft een theorie examen van 25 meerkeuze vragen en een praktijkexamen van 75 minuten. Voor meer informatie over de examens zie de site van het Kwaliteitscentrum.

Lesdag 
Maandag
Tijden 
19:00 - 22:00 uur
Start 
april 2024
Duur 
7 dagdelen
Toelatingseisen 
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 510,00
Materiaal 
€ 160,00
Boeken 
€ 25,00

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en zijn € 295,00.

Inschrijven

Financiële aspecten 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget van max. € 1.000,=
Gewicht 
5
Zeker als u een eigen praktijk heeft of wilt starten, moet u uw vakkennis uitbreiden om u te kunnen onderscheiden. De behandelingen waar in de praktijk veel naar gevraagd wordt, komen aan bod in de opleiding tot allround schoonheidsspecialist. Een groot aantal onderdelen kunnen ook als afzonderlijke module worden gevolgd. Deze opleiding kan...
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist. Het MBO-4 diploma is wettelijk erkend en valt onder de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel-pincementsmassage) is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Lymfedrainage. De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.