We besteden veel aandacht aan het maken van ortheses. Dit is een toepassing die uw cliënt langere tijd kan dragen, in tegenstelling tot andere materialen zoals vilt en fleecyweb, die meer een tijdelijk oplossing zijn. Al deze technieken hebben als doel pijnlijke plekken drukvrij te maken waardoor uw cliënt weer prettig en zonder pijn kan lopen.
Tijdens de tweede les is een model gewenst, met een klacht waarbij een orthese uitkomst kan bieden.

Voor deze cursus kunnen pedicures, die geregistreerd staan in het KwaliteitsRegister voor Pedicures bij ProCert, 15 accreditatiepunten ontvangen.

Lesdag 
Dinsdag
Tijden 
19:00 - 22:00 uur
Start 
dinsdag, 14. september 2021
Duur 
5 dagdelen (theorie en praktijk)
Toelatingseisen 
diploma Pedicure
Studiebelasting 
4 uur per week (excl. les)
Cursuscode 
ADT

15 accreditatiepunten

Kosten 
Lesgeld 
€ 345,00
Materiaal 
€ 95,00
Boeken 
€ 62,75
Medisch pedicure is een vervolgopleiding voor pedicures die in het bezit zijn van het MBO-3 of vak/branche diploma. Na het behalen van het branche diploma Medisch pedicure (erkend door ProVoet) heeft u de benodigde kennis en vaardigheden om specialistische behandelingen uit te voeren. 
Deze module uit de opleiding tot Medisch Pedicure bestaat uit de volgende onderdelen:
Ingegroeide nagels zijn een regelmatig terugkerend probleem.
Gescheurde, verkleurde of ingroeiende nagels komen veelvuldig voor in de praktijk van de voetverzorger / pedicure. Tijdens deze opleiding leert u met behulp van een aantal methoden hoe u diverse problemen van de nagels kunt verhelpen.