Zeker als u een eigen praktijk heeft of wilt starten, moet u uw vakkennis uitbreiden om u te kunnen onderscheiden. De behandelingen waar in de praktijk veel naar gevraagd wordt, komen aan bod in de opleiding tot allround schoonheidsspecialist. Een groot aantal onderdelen kunnen ook als afzonderlijke module worden gevolgd. Deze opleiding kan gevolgd worden door iedere schoonheidsspecialist die in het bezit is van een branche diploma Schoonheidsspecialist.

De opleiding

Het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist bestaat uit de volgende vakspecifieke theorie en praktijk onderdelen: 

Tijdens de opleiding legt u een portfolio aan. Hierin houdt u uw vorderingen bij van een aantal opdrachten die u tijdens de opleiding uitvoert.

Vrijstellingen

De examencommissie kan een vrijstelling voor een examen geven als een onderdeel (bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden) van de opleiding al eerder is behaald. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn kosten verbonden. Als de vrijstelling wordt gegeven dan is het examen voor dat onderdeel niet verplicht. Als bij een vrijstelling de lessen voor dit onderdeel niet gevolgd gaan worden geven wij een korting op het totale lesgeld.

* Keuzedelen

Naast de verplichte onderdelen moet je de opleiding aanvullen met keuzedelen. Het aantal keuzedelen hangt af van de "zwaarte" van de gekozen keuzedelen. In totaal moeten er minimaal 3 studiepunten worden behaald. De cursist kan zelf een keuze maken uit de door het Gelders Opleidingsinstituut aangeboden keuzedelen. Keuzedelen worden getoetst via examens en/of de BPV, en het resultaat telt mee voor het behalen van het diploma.

Voor het MBO-4 diploma Allround Schoonheidsspecialist bieden we de volgende keuzedelen aan:

  • Camouflage - 1 studiepunten; extra kosten: examenkosten
  • Ondernemerschap mbo - 2 studiepunten; extra kosten: examenkosten
  • Coaching bij voeding en beweging in de wellness - 1 studiepunt; extra kosten: examenkosten

U behaalt het MBO-4 diploma Allround Schoonheidsspecialist als u alle examens heeft behaald en uw stage (= beroepspraktijkvorming) succesvol heeft afgerond. Tijdens uw stage wordt u uiteraard begeleid door het Gelders Opleidingsinstituut. De stage kan zowel tijdens als na het volgen van de verschillende opleidingsmodules plaatsvinden.

Hier vindt u Onderwijs en Examen Regeling

MBO-4
Lesdag 
Maandag, m.u.v. acne en ondernemersvaardigheden
Tijden 
9:30 - 16:00 uur
Start 
maandag, 6. september 2021
Duur 
max. 2 jaar, inschrijven nog mogelijk
Toelatingseisen 
Diploma Schoonheidsspecialist + minimaal een MBO-3 diploma
Studiebelasting 
8 uur per week (excl. les)
Kosten 
Lesgeld 
€ 3.870,00 (kan betaald worden in 9 termijnen van € 430,00)
Materiaal 
€ 295,00
Boeken 
€ 250,00

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 77,40) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht en bedragen ca. € 2.215,= (exclusief examens voor de keuzedelen).

Inschrijven

Financiële aspecten 
Afhankelijk van uw situatie kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.
In sommige situaties kan de overheid bijdragen in de studiekosten.
Wij werken samen met het UWV en reïntegratie bedrijven.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het branche diploma (ANBOS erkend) 
Visagisten worden steeds meer gevraagd: bij modepresentaties, bij (reclame)fotografie, bij modellenbureaus etc.
Zeker als u een eigen praktijk heeft of wilt starten, moet u uw vakkennis uitbreiden om u te kunnen onderscheiden. De behandelingen waar in de praktijk veel naar gevraagd wordt, komen aan bod in de opleiding tot allround schoonheidsspecialist. Een groot aantal onderdelen kunnen ook als afzonderlijke module worden gevolgd. Deze opleiding kan...
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het wettelijk erkende MBO-3 diploma.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het MBO-4 diploma Allround schoonheidsspecialist. Het MBO-4 diploma is wettelijk erkend en valt onder de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs).
Shiatsu vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Bij Shiatsu gaat men uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van ieder mens.
Met mooie make-up helpen we de natuur een handje. Goed gekozen en goed aangebracht geeft de make-up stijl en zelfvertrouwen. In deze module krijgt u uitleg over de technische basis voor de specifieke make-ups uit module 2.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Camouflage. Deze specialisatie voorziet in een steeds grotere behoefte. 
Lypossage is een speciale massage techniek om zowel letterlijk en figuurlijk beter in je vel te komen zitten. De massage is ontwikkeld in Amerika waar veel vrouwen problemen hebben met hun figuur. Ruim 10 jaar geleden is deze massage techniek overgewaaid naar Nederland, waar we nu meer dan 200 Lypossage therapeuten hebben die deze massage in hun...
De meeste schoonheidsspecialisten starten na hun opleiding een eigen praktijk.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Acne specialisatie. Deze specialisatie voorziet in een grote behoefte. Met jeugdpuistjes moest je vroeger “leren leven”, maar tegenwoordig kan de schoonheidsspecialist goede resultaten boeken.
Huidverbeteringsmassage (Bindweefsel-pincementsmassage) is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.
Met een hoofdhuid- en oormassage biedt u uw klanten een ontspannende massage, die gebaseerd is op reflexpunten en meridianen.
In de basisopleiding is al aan de orde gekomen op welke manieren u ontsierende en ongewenste overbeharing kunt verwijderen. De cursus Elektrisch ontharen is een extra specialisatie, waarin u nog uitgebreider leert de elektrische ontharing op een verantwoorde wijze toe te passen.
Met aromatherapie kunt u uw klant iets extra’s bieden door gebruik te maken van de werking van verschillende geuren.
Het Gelders Opleidingsinstituut leidt ook op voor het diploma Lymfedrainage. De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.
Met een hoofdhuid- en oormassage biedt u uw klanten een ontspannende massage, die gebaseerd is op reflexpunten en meridianen.